Sunday, March 23, 2014

Dubults neplīst, bet izvēle vienmēr pastāv!

Šīs stāsts būs par grūto izvēli starp diviem kārotiem objektiem. Mana gadījumā diviem pulksteņiem.
Stāsts sākas 2013.gada rudenī, kad Garmin paziņojis par savu inovatīvo produktu FR220 un FR620. Tā nu man aizdegas acis! Jauns GPS uztveršanas veids, iespējas ielādēt skriešanas punktus un vibrosignāls, tas salīdzinājumā pret manējo uz to brīdi vistuvāko partneri FR405cx bija kaut kas fantastisks! Jo mans partneris skriešanas sākumā meklēja GPS ar tādu ātrumu, ka es varēju iesildīties, apskatīt kas notiek uz ielas...varbūt pat paspēt aizskriet atpakaļ mājās pārģērbties. Trakāk bija lietainā laikā, kad es ārā stāvu un gaidu kad Garmins mani atradīs...cilvēki iet garām un neizpratnē skatās uz mani, kāpēc es stāvu un neskrienu. Tāpēc es iegādājos footPod, lai varētu paskriet ziemā un lietainajā laikā bez aizķeršanas startā, taču kā mēs zinām footPod nav ideāls ātruma mērītājs. Nu lūk, Garmina piedāvājums bijis risinājums visām manām bēdām. Es to pulksteni tik stipri gaidīju, ka pat nevari iedomāties! Izpētīju visu Garmin mājas lapu, dcrainmaker blogu, visādas youtube video. Pat sagaidīju kad pirmais FR220 atnāks uz Latviju. Aizgāju uz Domina Garmin veikalu, apskatījos un paprovēju. Nu smuks, viegls, elastīgs, patīkams! Sāku jau krāt naudiņu pulksteņa iegādei. Tikai nevarēju izšķirties starp Black/Red vai White/Purple. It kā melns ir praktiskāks, bet balts smukāks un sievišķīgāks.
Februāra beigās beidzot atnāca arī abu krāsu pulksten. Un naudiņa arī sakrāta. Var jau pirkt, bet.... netīšām manās acīs iekrita jaunais Suunto Ambit2 R. Es lasīju visādas ziņas runnersworld.com, tad atkal uz DcRainmaker blogu, kur viņš publiskoja atsauksmes par jauno Suunto. Un te nu īsts šī stāsta sākums!
Sāku pētīt par šo Ambit2 R: GPS uztveršana, iespējas, svars, baterijas dzīvotspēja utt. Jo vairāk pētīju, jo līdzīgāki viņš kļuva FR220. Sākas draugu, paziņu un tuvo cilvēku izprašņāšana, par to, kurš no pulksteņiem ir labāks: FR220 vai Ambit2 R? Balts ar violetu vai vienkārši Balts. Vibro vai recovery advice? 10 st. vai 8/ 12/ 25st (atkarība no GPS uztveršana biežuma). 40 gs tīrs svars vai 70gr svars? utt. Pēc trakas nedēļas, mamma atteicas ar mani runāt par šo tēmu. Draugs vēl joprojām uzklausīja manas ikvakara debates, par to kurš labāks un kuram lielākas GPS uztveršanas signāla iespējas. Tad es pieslēdzos lielākai anketēšanai: Garmin un Suunto oficiāliem pārstāvjiem Latvijā. Tad rakstīju dažos blogos... Pēc pusotra mokoša mēneša uztaisīju pulksteņu plusu un mīnusu sarakstu. 
Plusi: vibrosignāls, bez vadu datu ielādē, live tracking, svars 40gr, baterija 10st., treniņu ielāde pulkstenī, krasu displejs, inovatīva GPS uztvere.
Mīnusi: nav recovery advice, nevar instalēt visādas foršas aplikācijas, nav kompasa, nevar dzīvot ilgāk par 10 st., ir tikai trīs maināmie ekrāni, nemēra VO2max (FR 620 mēra un recovery advice tur arī ir, bet mani tracina tā skarienjūtīgais ekrāns).

SUUNTO Ambit2 R
Plusi: GPS signāla iegaumēšana (nevajag tos ielādēt caur programmu), patentēts recovery advice, smuks dizains, 8 variācijas ekrānam, 3D kompass, caur mājaslapu var instalēt visādas aplikācijas, baterijas dzīvošana ir atkarīga no GPS biežuma uztveršanas.
Mīnusi: svars 70gr, nav vibrosignāls, nevar ielādēt ātruma treniņus, nav live tracking.

Ilgi domāju...tiešam ilgi. Jau ejot garām pulksteņu veikalam man palika nelabi, tad izdomāju, ka tomēr izvēle ir jāizdara! Uzrakstīju uz papīriem burtus S un G, un vilku. Vienu reizi..trīs..piecas. Nekā! Uzrakstīju dažiem draugiem, lai izvēlas starp S un G. Viņu atbildes manu prātu sagrozīja kājām gaisā! Vakara izrunājos ar draugu... viņš teica, ka zina kuru pulksteni es vēlos, un lai es pērku to, kas man patīk. Nezinu kā viņš to zināja, bet pēc šīs sarunas man tiešām palika labi :) LOTI labi! Es aizbraucu un nopirku....
SUUNTO AMBIT2 R. Paldies Suunto Latvija (īpaši milzīgs padies Dinai) par labu piedāvājumu un informatīvo atbalstu.

Lūk, man pagāja nedēļa kopš es lietoju šo jauku ierīci un noteikti drīzumā arī uzrakstīšu par dzīvajā izpētītam Ambit2 R iespējam. Smagi strādājot BodyToning nodarbībā, kā bonusu es ieguvu atļauju izdzert vienu šampānieša glāzi. Vai nav jauki, ka ir šāda aplikācija? ^_^