Wednesday, October 31, 2012

Kā izdzīvot Siguldas mežā, jeb 27/10/2012 Siguldas kalnu maratons

Šo rakstu, izņēmuma kārtā, esmu uzsākusi rakstīt jau nedēļu iepriekš sacensībām.(!)
Šodien (20.okt) es plānoju taisīt treniņus lai sagatavoties Siguldas Kalnu maratonam (SKM) 2012. Tā kā es skriešu 33K, tas nebūs viegli, bet krosiņu  es jau kādreiz esmu skrējusi (sk. Tartu) un nesen arī pieveicu maratonu, tātad šīm sacensībām ir jābūt viegli pieveicamiem :) Atgriežoties pie treniņu grafika - šodien ~10K pa mežu Mežaparkā, noteikti iekļaušu pāris kalnus ;) Un tad rītdien vēl nedaudz pa smiltīm Jūrmalā, kas zina varbūt nāksies kaut kur SKM arī pa smiltīm skriet. 

Piektdiena (26.okt) Diena pirms SKM. Lasu noskrien forumu un esmu šokā. Daži raksta kā jāņem radzes, nūjas, vēl tur kaut ko. Man nekā tāda nav. Domāju, kā arī nevajadzēs, jo 33K nav 53K. Nu redzēsim. Vēl tāda patīkama ziņa - ir izsniedzis sniegs. Aukstums un sniegs man patīk. Domāju, rītdien skriesim pa skaisto!!! :)

Siguldas kalnu maratona diena - 27.oktobris 2012.gads. Laikam vairs neaizmirsīšu šo dienu.
mūsu jauks GOLFiņš. Es jau ar balto vesti )))
Braucām ar Airisu, tikai meiteņu kompānijā. Pļāpājam par to kā org-i savā raid.lv mājas lapā ir ielikušu rakstu par  šodienas trasi. Ka tā būs bīstama un ātrie mums visur sekos utt. Pasmejamies. Laikam jau labi jokot tiem, kuri nepiedalīsies :))) Atbraucam, ārā ļoti auksts es pat uzvilku vesti, ko biju paņēmusi priekš pārģerb.drebēm.  Daudz cilvēku atbrauca un dauzi ar [tiešam] ar radzēm un nūjām (!!) Nedaudz esmu pārsteigta par pārģērbšanas teltīm - viss caurs un paslēpties nebūs kur...brrr... Paņemam numurus un gājām uz startu. Uzmanību starts ir kalnā apakšā (!!) O_o wtf?
300m metri bezgalības
Negaidīju. Kā tikt lejā nesaprotu. Labi jau, izdzīvošu. Visi taču jau nokāpuši man tak arī vajag. Bet galvā jau sāk parādīties domās par izstāšanos.
Starts! Labi, pirmais kalns pieveikts. Zinu, kā jāskrien trīs apļi. Divi pa ~13K un viens kāds īpašs - 6K. Skrienam tālāk, neko sev - asfaltiņš. Protams būtu jauki, ja uz viņa nebūtu sniegs, bet ciešami )) skrienu lēnītēm, zinu ka priekšā vēl varēšu izskrieties. Un hop! visi pārgāja uz iešanu. Why? Skatos atkal kalns, bet jau lējā. Dubļi...dubļi...bāc nu kad tie beigsies? Nu labi ciešami. Nokāpu lejā pa drausmīgiem dubļiem...nedaudz smuks krosiņš pa mežu un atkal kalns!!! Godīgi, negaidīti. Spēks jau ir. Apdzinu Rīgas pašvaldības policijas divus darbiniekus un esmu augšā :) Hm...kāds esmu malacis! Jau rodas nojauta par to, kā šīs skrējiens nebūs tāds, kā es to būtu izdomājusi. Tā! sākas! Mežs, dubļi, kalni, koki, saknes...ak viss kopā!! Domāju bildēs var labi redzēt kā man gāja --->

tie vēl sākum dubļi )) tāpēc arī smaids uz sejas

ne tikai skrejam, bet arī ložņājam visur
dubļi nepatika, tāpēc mēģināju skriet pa sniegu...
Pēc pirmā 13K apļa jūtos diezgan labi, spēku vēl ir daudz. Ieskrienot mazā B aplī (6k), sapratu kā tūlīt sāksies murgs - kāpnes, kāpnes, augšā, lejā...kalni...trepes, atkal kalns...un redzu tiltu. Visi stāv un skatās lejā. Domāju, kā laikam upe smuki izskatās un visi to vēro. Vēlējos pieskriet un arī apskatīties, bet.... Pieskrienot pie tilta, organizators man norādīja kā jāskrien lejā, tātad zem tā tilta. Es šokā, saku: " nē", viņš atbild: " jā!". "Aaaaaaaaa!" - nodomāju es pie sevis. Un, redzot kā kalns ir diezgan bīstams, es četrrāpus turpināju savu ceļu. Izdzīvoju! Skrienu tālāk - asfalts. Burrrvīgi ))) 
20m pirms finiša

Atkal mans mīļais pirmais kalns. Un spēki mani pameta. Uzsāku gājienu līdz finišam. Dubļi, kalni...aukstums...heh..nu ko nedarīsi lai paveiktu to, ko esi jau uzsācis. Un pēc pēdēja dzirdināšanas punkta izdomāju skriet līdz beigām...1km...0,5km...mani apdzina divi puiši kuri skrēja 53K...un mani pēdējie 300m ...  20m...Viss!!!  Beidzās! 5h 25min 25sek! Atskrēju ne pirmā un ne pēdēja. Ar to arī lepojos )))

Paēdu zupiņu, tēju, maizi un devos baudīt pirts burvību. Fotogrāfijas no pirts pasākuma nav, un tas ir labi ))

Par nākamo gadu vēl neko nezinu. Kājas sāp vēl līdz šim - 31.okt., kaut arī pagāja 5 dienas pēc sacensībām. Ja kājas pāries, tad arī izdomāšu ko darīšu ar pieredzi X-trail skriešanā ;)