Tuesday, August 13, 2013

Mans plānotais bauciens uz Ibiza-veidīgo vietu, jeb "viskarstākāis" SKRIEN LATVIJA 2013 posms


kāaarsti!
Laikam jau vajadzēja aprakstīt arī iepriekšējus Skrien Latvija 2013 posmus... Labi, bet tikai īsumā:

Ventspils Piedzīvojumu Parka Pusmaratons - bija karsti...drausmīgi karsti. Noskrēju adekvāti, trešo un ceturto apli nokliboju, jo kreisai kājai apnika skriet un tā izdomāja sāpēt. Nācās piekapāties, jo rezerves kājas man nebija. Pusmaratona piedalījās arī kenijieši - pasākuma rozīnīte. Tie teica ka neēd saldumus, bet dzerot kolu. Neredzu atšķirību. Laikam tas arī bija spilgtākais moments šajā pasākumā.


jauks finišs! ))
Liepājas pusmaratons - bija viegli. Skrēju un pļāpāju. Noskrēju priecīgi un laimīgi finišēju kopā ar ex-komandas biedru. Vēlētos šo pasākumu atkārtot!

Tagad Kuldīga! Trīs nedēļas pēc laimīga finiša Jūrmalas ielā Liepājā, tika rīkots 8. SEB Kuldīgas pusmaratons. Organizatori mūs biedēja kā šīs būs viskarstākais pusmaratons. Izdomāju, ka uz ātrumu neskriešu, jo vēlos šogad sevi nedaudz pasargāt no traumām. Pārāk daudzas jau esmu piedzīvojusī pavasarī. 
Pirms pasākuma, mūsu noskrien.lv forumā tikai piedāvāta ideja par viesu nama īri uz visām sacensību brīvdienām. Sanāk mēs tur ievācamies piektdien, taisām pre-party. Sestdien skrienam un taisām post-party, Svētdien pusdzīvi uz koptreniņu un uz mājām :) Labs piedāvājums! Jāņiem ciet! Tātad dienas gāja, karstums Latvija dzīvojās...atnāca piektdiena. No rīta, ignorējot meteo.lv padomus un sirsnīgi ticot pasākuma organizatoriem, es nolēmu ka pasākums tiešām būs karsts un bez skriešanas svārkiem un jaciņas paņēmu tikai divus peldkostīmus un divas īsās kleitas. Skrējēji taču drīkst izskatīties labi - nolemts! ņēmu arī smukās basanītes. Nu ja piektdiena nebija visai karsta, bet es ticēju ka mans Ibizas komplekts būs tieši laikā.
Laikam izlaidīšu aprakstu kā mēs braucam uz Kuldīgu. Jo izbadējušies skrējēji nav laba ziņa. Beidzoties ēdien organismā, man beidzas arī spēks. Bet dažiem citiem skrējējiem, beidzoties ēdienam, palielinās izdzīvošanas vēlme - līdz ar to atrast un pasūtīt ēdienu kļūst par galveno. Bet tomēr jautri skatīties no malas, kā miermīlīgie gargabalnieki uzvedas esot izbadējušies. Padoms! Labāk biežāk gargabalnieku barot ;) Diezgan vēlu atbraucam uz viesu māju. Post-party pārveršās par mierīgu plāpāšanu par dzīvi un plāniem uz rītdienu. Kaut arī mans istabas biedrs Artūro ļoti reklamēja savu krākšanu, man izdevās diezgan forši izgulēties. Viņš gandrīz nekrāca, tikai no rīta, druzciņ... un vienreiz pa nakti. Bet tā visai bija labi :))
Pusmaratona rīts bija dranķīgs! Lietus, nedaudz vejš. C`omon kur ir saule un karstums??? Man tak divi peldkostīmi un divas kleitas! Uz startu mēs atnācām laicīgi. Pusotra stunda pirms sacensību sākumā. Nekad nebiju tik agri uz starta zonas. Puse no gaidīšanas laika stāvējām zem jumta. Nosalu.
kopbilde. Arodi mani :P
Pēc kopbildes izdomāju paskriet, lai iesildītos. Laba doma, labi iesildījos, atskrēju tieši uz startu. Uzreiz teikšu trase vienkārši fantastiska. Pirmos divus apļus neatceros. Trešajā sastapu Ingu
es un Inga )))
(mana Bratislavas jauka skrējēja), parunājam izrādās viņa arī šodien skrien tāpat vien, bet tāpēc ka sāp kājas. Pēc kāda mirkļa Ingu pazaudēju, taču mani atrāda kāds večuks. Ilgi un nopietni stāstīja par enerģijas saglabāšanu skrējiena laikā, par pareizo pēdas likšanu. Vien vārd sākot, man nolasīja diezgan interesantu lekciju skrējējiem iesācējiem )) Ceturtais aplis, vislabākais. Tu pēdējo reizi redzi atbalstītājus, pēdējo reizi apmeklē dzirdināšanas punktus trasē, pēdējo reizi cīnies ar kalniem un sveicinu garām skrējējus. Apmēram trīs kilometrus pirms finiša kāda meitene zaļā jaka izdomājusi nomest tempu.
mana TT un myself
Kā tā? es jau otro apli sēkoju viņai. Teicu lai ātrumu nesamazina, jo viņa ir mans tempa turētājs. Un ko jūs domājat? Jā, vinā to palielināja, Un skrēja no 5 min/km. OMG, domāju nomiršu kilometru pirms starta. Protams nebūtu smuki, bet vismaz oriģināli. Domāju, neviens nebija nekad nokritis 1km pirms starta Kuldīgas pusmaratonā, es varētu būt pirmā! Kamēr domāju, jau atskrēju uz finišu.
FINISH! one more 21k done ;)
Atbalstītāji kliedz, dārgie noskrienieši sagaida un jāāaaa! Šīs sezonas labākais laiks ir iegūts! Tagad laiks svinēt!



Nākama aina: meitenes sapucējušas: mati, make-up, smukās drēbes, puiši arī jau gatavi vakaram...apbalvošana...lietus ....viss slapjš... stāvam smaidam, aplaudējam uzvarētājiem )) Pēc tam ,jau jauks vakars draudzīgo skrējēju kompānijā, ēdieni, dzērieni, spēles un laiks čucēšanai.
No rīta kā plānots koptreniņš ar crossfit elementiem, pēc pasūtījuma. Un laiks doties mājās!
Bija tiešām forši! Paldies organizatoriem par trasi. Noskrieniešiem par jauku kompāniju un Lindai, Gunai un Artūram par baucienu un sagaidīšanu finišā, bija ļoti patīkami <3