Friday, November 23, 2012

Closing of the season 2012

Closing of this season was planned after REMBATES APLIS 2012, but chillin` and partyin` was already done after har SKM 2012 on 13/10/2012. So this running event was only oficial closing ;)

This year REMBATE 10,8K i`ve finished 5 minut earlier from last year. So my result is 57:49 and i receive 4th place in my age group. Not bad ;) After I analysed all my this year runnings, i stopped to celebrate my PB at REMBATE, cause i knew i can run much faster, only if i rexal mych more. But in gerenal i`m happy about my results.

This year was my first year in long distance running. I`ve finished my fist half-marathon and my first [hope not last one] marathon. I`ve done all the things i had planned before at the running calendar.
Next year i will definetely work on speed much more. Cause i need not only good looking at finish, but also good result at the desk :))
In general, i can be proud of myself, cause i`ve worked very hard for one reason - to show myself that i can cross line at 42K.
After skrienlatvia.lv results - i`m 32nd in list of all womans, but in my age grup i took 12th place. Heh...not bad ;)

I have already some good plans for next year, but i will keep it in a secret. Shure i will post it in february or earlier, but now i need to make trainig plans for endurance and speed.
Next year - bees year ))

2012.g. sezonas noslēgums Rembātes apļos

Šīs gads ir veiksmīgi aizvadīts, kopā ar noslēguma skrējienu Rembates aplis 2012. Man izdevās uztaisīt PB [personal best] - mīnuss 5 minūtes no pagājušā gada rezultāta. Tātad 57:45 uz 10.88 K :)
Ieguvu 4.vietu savā grupā, paliku priecīgā un apmierinātā ar savu rezultātu. Kopā ar mani skrēja daži noskrienieši Lindams, Johny un citi. Daži skrēja piemo reizi, daži ar bērniem bet kopumā visi pēc finišā izskatījas priecīgi.
Par pašu skrējienu - tās izradījās vieglāks nekā biju iedomājusies, tagad sapratu kā vajadzēja skriet ātrāk un netaupīt spēkus. Vienkārši esmu pieradusi pie garākiem gabaliem, līdz ar to spēkus mēdzu arī taupīt. Nākamgad plānoju šo trasi pieveikt līdz 50min. Bet būs noteikti daudz jāpastrādā ar ātrumu.

Kopumā šīs gads bija veiksmīgs bija izpildīts viss ierakstītais kalendārā - pirmais pusmaratons [1:49] un pirmais maratons [4:21], kas nemaz nebija viegli pieveikt. Nācās atturēties no tusiņiem, alkohola un dažreiz no saldumiem (( Bija treniņi, treniņi, un vēl reiz treniņi. Garie, īsie, ātruma, iztūrības. Bet labi pavadītais laiks uz asfalta/meža takas vai pludmales dvēselē rādijā mierinājuma sajūtas. Sākums bija grūts un arī spēku bija daudz līdz ar to ātrums man ļāva sacensībās ieņemt labas vietas, bet ar laiku es vairāk sāku uzvērt labsajūtu un arī gatavošanas maratonam rādija lielo nogurumu, kas noveda pie 5 dienu slinkošanas pēc SKM 13/10/2012. Nākamgad noteikti trenēšos ātrumam un ir jau savi mērķi, kas pagaidam netiks izpausti. Nākama gada skriešanas kalendārs tiks uztaisīts februārī.

Pēc SkrienLatvija datiem esmu labi iekārtojusies 32.vietā starp viesiem LV dzīvojošiem skrienošiem daiļa dzimuma pārstāvjiem, bet sava vecuma grupā esmu 12.vietā, kas noteikti skan labi, ņēmot vērā kā šīs ir mans pirmais gads lielās distancēs ;))